Gå til sidens indhold

Kom i gang

Til designere

Ved at følge designsystemet er du med til at skabe sammenhæng i og imellem de mange offentlige selvbetjeningsløsninger du ikke selv designer, til gavn for alle brugere.

Dit fokus, som designer af en selvbetjeningsløsning, bør være på brugervenlighed og brugernes effektivitet igennem selvbetjeningsløsningen, ikke på personligt at “shine” ved brug af “krom” og tidens trends.

Designfiler

Du er velkommen til at bidrage med flere designressourcer eller med opdateringer af eksisterende filer.

Sketch
Download sketch-fil (version 3.0.3)

SVG
Download svg-filer (version 3.0.3)

Svg-filerne kan importeres i de fleste design/prototype programmer m.fl. og arbejdes videre med ved at markere elementerne og opdele grupperne (ungroup).

For at gøre det nemmere at komme i gang stiller vi ovenstående filer til rådighed, men “source of truth”, vores fælles referencepunkt, er dokumentationssiden her og ikke filerne.

Dit ansvar som designer

Følg allerede etablerede standarder og konventioner for placering og gruppering af komponenter og reproducer gængse interaktionsmønstre. Kig gerne vores vejledning til sideopbygning igennem.

Sideopbygning (layout)

Hav forståelse for dit ansvar for sammenhængen i mellem og på tværs af de mange tusinde selvbetjeningsløsninger, der kan tilgås fra borger.dk og Virk. Ved at tage ansvar, er du med til at gøre brugerne mere effektive, så de ikke skal genlære alle offentlige brugergrænseflader forfra hver gang.

Kort guide til design af selvbetjeningsløsninger